BEYTİ KEBAP
EVDE BEYTİ KEBAP NASIL YAPILIR
Hep dışarıda yemeğe alışık olduğumuz kebabı evde denedim.. .Hemen şunu belirtmek isterim ki evi muhteşem bir kebap kokusu sardı...Yapımı çok kolay... Kıymalı harcı akşamdan hazırlayıp dinlendirebilirsiniz.... Aklınıza şöyle bir soru gelebilir: " Acaba kıyma pişiyor mu?" diye..Evet kıyma güzelce pişiyor...Kuru da olmuyor...Zaten fırından çıkar çıkmaz üzerine sosu gezdiriyoruz yumuşatıyor...Bu ölçüler 4 kişi için ideal gibi...Eğer yaz ayında olsaydık üzerine biber ve domatesközlemek isterdim...Yoğurt kebabın tadına ve sunuma çok yakışıyor...İnternette bir çok tarife baktım gördüm ki bir çok tarif birbirinden alınmış...Emeğe saygı olarak belirtmek isterim ben bu güzel tarifi Migros TV den aldım ve çok beğendim...Teşekkür ederim... Sizlerde hiç tereddüt etmeden deneyebilirsiniz....
· MALZEMELER:
· 1 adet yufka
· 400 gr. yağlı kıyma
· 1 adet kuru soğan
· 5 diş sarımsak
· 1 tatlı kaşığı biber salçası
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
· 1 çay kaşığı kekik
· 1 çay kaşığı kimyon
· Sosu için:
· 3 çorba kaşığı tereyağı
· 2 çorba kaşığı sıvı yağ
· 1 yemek kaşığı domates salçası
· Servis için:
· yoğurt
· YAPILIŞI:
· Kıymayı karıştırma kabına alın ve üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyin.
· Salça ve baharatlarını ekleyip güzelce yoğurun.( Bir kaç saat önceden kıymalı harcı hazırlayıp dolapta dinlendirmenizi öneririm).
· Yufkayı ortadan ikiye kesin.
· Yarım yufkayı tezgaha serin.
· Kıymalı harcın yarısını yufkanın geniş kenarın uç kısmına şekilde koyun ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.
· Yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sarın.( Sararken de yine elinizle düzeltebilirsiniz).
· Sardığınız ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla verev şeklinde dilimlere kesiniz.
· Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
· Diğer yarım yufkaya da aynı işlemi uygulayaın.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yufkaların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
· Kebap pişerken bir yandan sosu hazırlayın.
· Sos için bir tavaya tereyağı alın ve eritin.
· Zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alıncaya kadar pişirin. ( Ben yazdan yaptığım domates sosundan 2 yemek kaşığı ilave ettim).
· Sos çok koyu olursa 2 çorba kaşığı su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
· Beytiler kızarınca fırından alıp sıcak sıcak servis tabağına yerleştirin.
· Üzerine sos gezdirip,yoğurt ile servis yapın.
· AFİYET OLSUN
http://mutfakvetatlar.blogspot.com.tr/2015/01/beyti-kebap.html
Sunum çok güzel olmuş. Tadı da öyledir ;) Eline sağlık olsun. Sevgilerle...
YanıtlaSil