24 Şubat 2015 Salı

ZENCEFİLLİ KURABİYE



ZENCEFİLLİ KURABİYE
Pişerken evi mis gibi kurabiye kokusu sarıyor...Kahvenin yanına yakışan bir tat...Kolay kolay bayatlamayan bir kurabiye tarifidir.










·         MALZEMELER:
·         1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
·         1 su bardağı esmer şeker
·         1 adet yumurta
·         yarım çay bardağı pekmez
·         1 tutam tuz
·         1 yemek kaşığı silme toz zencefil
·         yarım çay kaşığı tarçın
·         1 çay kaşığı karbonat
·         2- 2,5 su bardağı un
·         YAPILIŞI:
·         Eritilmiş ve soğumuş tere yağını şekerle ile güzelce çırpın.
·         Yumurta ve pekmezi ilave edip karıştırın.
·         Bir kabın içinde zencefil, tarçın,karbonat ve unu karıştırıp harca ekleyip yoğurun.
·         Hamur streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin.
·         Hafif unlu tezgahta 3 mm kalınlığında açın ve kar taneleri kalıbı ile kesin. ( Veya herhangi bir kalıp kullanın ).
·        Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10- 12 dakika pişirin.
·         Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

·         AFİYET OLSUN

http://mutfakvetatlar.blogspot.com.tr/2015/01/zencefilli-kurabiye.html

3 yorum:

  1. Güzel bloğ hazyırlı olsun inşallah. Güzel seçilmiş tarifler. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim,Nursevin hanım.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil